Aktiviteter Nyheter

En spännande dag vid ån

Intresset och koncentrationen är stort när vi är vid ån för att utforska och upptäcka. Balansen sätts på prov när vi ska nå bra med håvarna. Ganska snart har barnen hittat både små sötvatten räkor, vattensnigel och någon form av flug eller mygglarver. Våra burkar fylls snabbt och förstoringsglasen i burkarnas lock gör det extra spännande och lärorikt. Det är en kylig dag så barnen värmer sig med att leka Under hökens vingar både före och efter lunchen. Dagens största händelse blir när en flicka får syn på en liten öring och till och med är så snabb och säker med håven att hon får upp den! Med fuktiga fingrar får alla som vill försiktigt känna  på öringen innan vi släpper den tillbaka i ån igen. Vi pratar och skillnaden mellan de fiskar vi har i vårt akvarium och de som lever vilt i ån, havet och sjöar.

 

Du kanske också gillar