Årets Grön Flagg tema – Skräp och återvinning

Arbetet med årets tema för Grön Flagg är i full gång!

    

Vi gick på vår promenad till lekplatsen. Det var NÅGON som hade skräpat ner på VÅRAN lekplats. Vi gick på skräpletarpromenad  i buskarna – och det blev en hel del plast.  Efter att ha lekt en stund gick vi till återvinningsstationen. Vi pratade om ett monster som heter Plastis som äter plast. Vi skickade iväg plasten till Plastis genom containern.

Nu har vi börjat med att introducera Kompostina, hon älskar allt matavfall som vi stoppar i henne. Sen träffade vi Pappis hen älskar allt som är papper.

 

Vi har haft skapande med skräp, kartong och plast.  Resultatet blev jättefina bilar. Idag på samlingen kom trollspöet fram igen. Ur en liten väska hittade vi ”gamla” sopor – det var en kastanj, kartongbit, ett bär, sugrörsbit, toalettrullebit och ett plastlock. Barnen hjälpte till att säga ramsan – Sim salabim, vi fattar ingenting. Sedan skulle de lista ut vad som försvunnit. Efter en stund skulle barnen välja ett material och sedan lägga det på rätt sopmonster – Plastis, Kompostina och Pappis… De var jätte duktiga – de kunde de olika orden och kunde dessutom lägga rätt material på rätt monster.

 

 

Bokmärk permalänk.

Kommentarer inaktiverade.