Om Synteleje

Synteleje är ett roligt och stimulerande föräldrakooperativ i lugna Glemmingebro ett stenkast från Ystad, här prioriterar vi små barngrupper och stabil personalstyrka.

På vår förskola vistas barnen i en trivsam hemmiljö i ett boningshus mitt i byn. Vi har funnits här i mer än 30 år, och är ett attraktivt alternativ för alla barn och föräldrar. Vår målsättning är att i en harmonisk och lugn miljö med små barngrupper skapa en trygg och utvecklande miljö för varje barn. Vi ser det som mycket viktigt att spendera tid ute i vår vackra natur och tar varje vecka, när vädret tillåter, en promenad till Backen, där vi lagar vår lunch över öppen eld och lär oss om naturen i lekens tecken, vi besöker också Ystad Arena för att bli riktigt vattenvana samt gör regelbundna kulturella besök på barnteatrar och andra evenemang.

Vår dagliga verksamhet följer förskolans läroplan, Lpfö 2018,  vi ser mycket till barnens individuella behov. För oss är det viktigt att skapa balans mellan inne- och utevistelse, fri lek och gemensamma aktiviteter. Vi inriktar oss på att skapa en  god språklig miljö där leka och lära tillsammans är grunderna. Vi arbetar temainriktat. Frisk luft och rörelse är en daglig ingrediens i verksamheten, och de barn som sover middag gör det utomhus.

Här är vi som arbetar på Synteleje!

Synteleje drivs som ett föräldrakooperativ där föräldrarna har full insyn och stor möjlighet att påverka och medverka i olika aktiviteter. Som föräldrar är ni alltid välkomna att delta i verksamheten.  Vi har årsmöte en gång om året, vårfixardag, Stora utflykten, midsommarfirande, lyktfest, luciafirande mm som både personal, föräldrar och barn ser fram emot!

Bra råvaror och god kosthållning är mycket viktigt för oss. Vi använder oss helst av lokalt producerade och ekologiska råvaror.

Synteleje verkar för kontinuitet vad det gäller personal, utan stora eller plötsliga förändringar, eftersom vi vet att det ger våra barn trygghet.


FAKTA:

Avdelningar ”Lilleleje” och ”Storeleje”
Barn 15-20 i ålder 1-5 år
Öppettider 06.30-17.30/flexibla öppettider enl. föräldrars behov
Personal 3-5 förskollärare och barnskötare
Förskolechef Birgitta Jönsson, Skicka e-post

 

Vi är ett bra val både för dig och ditt barn!

Varmt välkommen till oss!

Kommentarer inaktiverade.