Under hösten som gått har vi lärt oss mycket om träd och svampar. På Backen finns det ask, bok, körsbärsträd, lönn ( Kanadaträd kallar William det) och ek. Dessa träd har löv, för att hitta barrträd var vi tvungna att åka till Sandskogen och leta. Där fanns både gran och tall! En upptäckt var att tallen har långa barr och små kottar och granen korta barr och stora kottar! Vi  har också lärt oss att träd-“delarna” heter: rot, stam, bark, gren, löv/blad, barr.

Om svampar vet vi att den har fot och hatt. Att champinjonen är en skivling, att man aldrig ska äta en svamp om man inte är säker på vad det är!

 

 

Vi har börjat jobba med sagan: Vännerna i Kungaskogen. Gjort träd, ekorren Snick och igelkotten Snack. Har lärt oss att igelkotten har 6000 taggar och att ekorren äter 30 kottar om dagen. När vi läser sagan blir det många och långa diskussioner om hur man ska vara mot varandra. Barnen är väldigt kloka och har många ideer om vad man får göra och inte göra mot varann.

 

 

 

 

 

 

Åka till badhuset försöker vi göra varje vecka och nån har klarat Baddaren andra är på god väg. Vi tränar vattenvana med olika lekar.

 

 

 

 

 

 

Mycket räknande blir det också, hur många är vi vid borden?, hur många flickor/pojkar? vad blir 3 + 3? osv. Framöver kommer vi att ha mycket matte och former i gympan, olika lekar med matematik i.

Nu stundar Lyktfesten och lyktor ska göras och snart är det tid för julpyssel så ha det gott till nästa gång!

Birgitta o Lise

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *