2014-05-22 18.46.58Vi blev några färre än väntat på årets övernattning pga magsjuka som härjar, som tur är har de sjuka barnen en chans till nästa år att sova över på förskolan.

På förmiddagen fixade vi kvällens middag som vi alla röstat fram till pannkakor, sylt och grönsaker och cupcakes skulle garneras.

När klockan närmar sig 16.30 kommer alla barnen som varit hemma och packat och spänningen stiger… -När kommer Tant Saga? Kan vi ha disco nu? När ska vi ha skattjakt? När ska vi bädda och ta på pyjamas? Intensivt men kul!

Jodå, vi hinner allt! Vi smaskar i oss pannkakor, grönsaker och lyxar till allt med bubbelvatten. Så var det dags att bädda och mysa till det lite nere på Storeleje. Sovsäckar, madrasser, gosedjur och pyjamasar i en salig röra men vad gör det, bara alla får som de vill och hittar sin plats att mysa på.

Nä minsann, nu börjar det bli lite för lugnt och stillsamt…. Dags för disco!! Upp till målarrummet, hänga täcken för fönstret, på med musiken och snurr på discokulan och alla dansar loss! Vilket ös!

Under tiden dansen pågår är det någon som kommer insmygande och sätter sig i soffan där nere…

Barnen är nu trötta i benen och ganska svettiga, kanske vi ska ta en paus och gå ner och vila lite? Men vem är det som sitter där? Jaa! Tant Saga har kommit! Jippi! När alla har hälsat och sett att hon är en snäll tant så visas alla blåmärken, skrapsår mm upp för henne, ingen blygsel här inte!

Tant Saga strör sagodamm på alla barnen och berättar sagan “Riddare utan namn”. Ibland somnar hon mitt i allt och måste väckas, konstig tant! När sagan är slut delar hon ut skattkartor till barnen och så är skattjakten igång! Det rusas hit och dit och fram och tillbaka och till slut har alla hittat sin skatt, chokladpengar! Som slinker ner fortare än kvickt!

Sen är det dags för kvällsfikat, mumsiga choklad cupcakes! Gott! Efter detta åker några barn hem och sover vi andra tvättar oss, borstar tänderna, tar på pyjamas, läser saga, snackar lite och till slut har alla somnat.

Vi hade alla en härlig och kul kväll som vi säkert kommer att minnas och prata om länge..

Tack alla barnen för att ni är bäst!

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *