Aktiviteter Nyheter

Naturvetenskap på övernattningen

Vi funderar och ställer oss frågan vad händer med de röda små kulorna då vi häller vatten på dem. ser, känner, och benämner vad vi ser och känner. Någon tror att de kommer att smälta i vattnet eftersom kanske vattnet är varmare. Någon tror att de kommer att växa, liksom dricka av vattnet och bli större. Under kvällen ser och känner vi vad som sker med kulorna och kan bekräfta att hypotesen att de sväller av vattnet stämmer, de blir också mjukare och mer hala och glatta.

Anden i flaskan- med hjälp av bakpulver och ättika som blandas, bubblar och skapar gas växer ballongen på flaskan. Ett av barnen har den kloka hypotesen att det är kolsyra som bildas och som blåser2015-05-12 17.28.09 2015-05-12 17.27.52 upp ballongen.

Barnens intresse för grönt slaim, från programmet Labyrint på Tv, är stort  såklart måste göra vårt eget slaim. Vi blandar, kokar, vispar och slaimigt blev det verkligen!

Lise och Birgitta

Ps! Mer att läsa från övernattningen och mycket fler bilder finns för i vårt dokumentationsverktyg Plutta!2015-05-12 17.57.252015-05-12 16.45.55

 

Du kanske också gillar