Staketfix 150502

Tack alla föräldrar och barn som arbetade hårt för att få ett nytt fint stängsel på Synteleje. Efter 6 timmars intensivt men trevligt samarbete så är nu stängslet på plats. Vi hann även med ogräsrensning och ny singel är på plats vid sovhuset och på utsidan längs häcken. Ett speciellt tack till Henrik och Erika som bidrog med stolpar, stängselnät och singel.

19 Photos

Cirkus Synteleje

En helt enkelt fantastisk föreställning!

36 Photos


Lucia 2014

Lucior, stjärngossar, pepparkaksungar, sånger, lussebullar, pepparkakor och massor av föräldrar och mor-/farföräldrar. Precis som det ska vara.

7 Photos

Lyktfesten 2014

Lyktfesten blev förstås lika lyckad i år igen, kanske ännu bättre än vanligt. Det var inte så kallt och framförallt – det regnade inte ett dugg (nästan). Mumsig grönssakssoppa och focaccia bjöds det på innan barnen kom sjungande i tåg med sina lyktor.

6 Photos

Stora utflykten 2014

En fantastisk dag i Fyledalen för både barn och föräldrar. Barnen vadade med håv i ån och hittade yngel och annat, dressinåkning med tipspromenad och allmänt mys. jättekul! Stort tack till Ivan som tog oss dit och gjorde det hela både roligt och intressant.

62 Photos


Jullunchen 2013

Ett härligt julkalas med massor av mat, dans kring granen och givetvis kom tomten förbi med julklappar till alla barnen. Så kul som det kan bli och lite till.

54 Photos

Kalas! 25-årsjubileum

Tänk att Synteleje har funnits i 25 år nu. Dessutom har vi två i personalen som har varit med sedan start, Eva och Birgitta – det premierade vi naturligtvis. Present och blommor. Jättemumsig thai-buffé från Asian Corner och musikunderhållning med frågelek, barnen mot föräldrarna och barnen vann med 6-1. Rakt igenom en härlig kväll för både barnen och de vuxna.

45 Photos

Lyktfesten november 2013

En som vanligt riktigt mysig lyktfest, lite mörkare än vanligt kanske. Men vi slapp regn även om det såg illa ut. Barnen hade lagat god potatissoppa som serverades med hembakad foccacia. Jättegott!

8 Photos

Stora utflykten 2013

Årets "Stora utflykten" gick till Ystad Djurpark. Det var jättetrevligt. Efter en runda genom hela djurparken, rundade vi av med lunchgrillning, korv med bröd och sedan fika med kakor och annat mums.

57 Photos

Storelejes övernattning 2013

Nu har vi ”övernattat”! Så spännande det var! Vi har gjort godisexperiment, ätit tacos, haft disco och ätit godis! Tänk att man får det mitt i veckan! Senare fick vi besök av Tant Saga som berättade sagan om ”Minsta lilla prinsessans äppelträd”. Alltid spännande när hon kommer och hälsar på, är hon på riktigt eller har Lise klätt ut sig? Vem vet…. Tant Saga hade ett pussel med sig till barnen som de pusslade ihop till en skattkarta som ledde till skatten bestående av guldpengar! Efter tandborstning och många sagor somnade till slut alla barn och sov gott hela natten!

35 Photos


Jullunchen 2012

Lunchen började med julbord och mängder av god mat som föräldrarna hade fixat. Efter maten dansades det kring granen och sedan kom tomten med julklappar och godis till alla barnen.

15 Photos

Lucia 2012

Massor av lucior, tomtar, tärnor, pepparkaksgubbar (och en gumma), lussebullar, pepparkakor … och massor av syskon, föräldrar och deras föräldrar. Precis lika mysigt som varje år.

20 Photos

Lyktfesten november 2012

Ännu en fantastisk lyktfest. Jo det kom några enstaka droppar regn, men de var så få och gjorde ingen som helst skillnad för mysfaktorn. Barnen gick i lykttåg och sjöng för oss. Sedan bjöds alla på en underbar grönsakssoppa som barnen på Lilleleje lagat till, den värmde. Barnen på Storeleje hade bakat jättegott bröd som alla mumsade på tills det tog helt slut. Precis så ska lyktfesten vara varje år – så brukar det också bli.

36 Photos

Midsommarfirande 2012

Självklart måste vi ha en midsommarstång att dansa kring även på Synteleje.

21 Photos

Stora utflykten juni 2012

Än en gång hade vi en finfin utflykt till Henriksfälts gård. Vi åkte traktorsläp och tittade på djuren och de flesta djuren fick vi klappa. Korvar grillades till lunch och – de som vågade – åkte kana på fodermajsberget. Tack snälla Erika och Henrik för att vi fick komma.

38 Photos

Öppen backe 120523

Under en solig eftermiddag kom både föräldrar, syskon och andra familjemedlemmar till backen. Det var invigning av det nya vindskyddet som firades med krabbelurer och tipspromenad på området.

19 Photos

Övernattningen 2012

Övernattning på dagis!

81 Photos

Vattendag vid ån med Ivan

Ett gäng från Synteleje följe med Ivan till ån och kollade upp hur det stod till med djurlivet där. Det pratades bl a om kretsloppet och hur viktigt det är för djur och växter att vattnet är rent. Någon blev kräftbiten och någon råkade bada. Men alla hade kul och lärde sig något.

19 Photos

Lite av varje från 2012

I det här galleriet kommer det att hamna lite av varje som snappats under året, utflykter och annat. Mest enstaka bilder.

1 Photos

Besök i Pax rymdskepp - 120114

Alla barnen på Synteleje blev inbjudna att hälsa på hos Pax i hennes rymdskepp. Det var väldigt spännande och alla fick se filmen där Pax hälsar på hos Synteleje. (Om det var några fler kloka föräldrar som råkade ha kamera med sig; mer bilder är välkomna - ladda gärna upp under "Föräldrasidor".)

26 Photos


Jullunchen 2011

Den årliga jullunchen – först en omgång supermumsig julmat som föräldrarna och fröknarna fixat ihop. Sedan kommer tomten!

26 Photos

Lucia 2011

Barnen lussade och hade julspel för föräldrar och syskon. När det var klart mumsades det lussebullar och pepparkakor.

22 Photos

Naturen 2011 – Trädet

Vi fick låna en trädgård med ett fint äppelträd av Gabriellas mormor här ska vi tillbringa stunder under året för att följa årstidernas växlingar och jobba med naturen.

13 Photos

Lyktfesten november 2011

Mysigt utekalas i mörker på Synteleje. Barnen gick "lykttåg" med fina lyktor som de gjort själva. Efter det bjöds alla där på soppa gjord av barnen på Lilleleje och bröd bakat av barnen på Storeleje. Jättegott och jättetrevligt!

36 Photos

Stora Utflykten juni 2011

Bilder från Stora utflykten 2011 när vi blev bjudna till Henriksfälts Gård. Traktoråkning och en tur på släp bland griskultingar, får och kor. Det var också Alfreds 3-årskalas och blev riktigt festligt med grillkalas och tårta i solskensvädret.

82 Photos

Backen

Stora Leje i Backen 8 och 21 mars 2011

19 Photos

Diverse Jan och Feb 2011

Alla möjliga bilder av barn och aktiviteter snappade på Synteleje under januari och februari 2011.

39 Photos